Er is veel dat over een persoon en zijn bediening kan worden gezegd, maar uiteindelijk is het het bewijs van zijn roeping dat voor hem zal spreken.

John Engel is samen met zijn vrouw Georgette de Sr. Pastors van de Levenskracht Gemeente in Tilburg.

Nadat ze hun eerste kerk in Canada hadden gesticht en daar een aantal jaren predikant waren geweest, riep de Heer hen en hun familie naar Duitsland, waar ze 20 jaar doorbrachten met het helpen van een werk dat groeide van 60 tot meer dan duizend leden.

Gedurende deze tijd waren ze ook een jaar interim-pastor in het noorden van Florida, VS.

In 2008 voelden zij zich geleid om in Nederland te gaan dienen. Een paar jaar later kregen ze een duidelijk woord van de Heer om in Tilburg een nieuw werk op te richten, de Levenskracht Gemeente. Op 29 mei 2022 hebben zij het voorgangerschap van Tilburg overgedragen aan Arjan & Sandra Renes. Waar nodig ondersteunen zij Ps. Arjan en Ps. Sandra en ook zijn zij actief betrokken bij Levenskracht Campus Venlo.

Ps. John is een profeet en lid van de Nederlandse Profetische Raad en staat bekend om zijn nauwkeurige en bewezen profetische woorden die helpen om individuen, kerken, steden en naties te bevrijden in hun goddelijke roeping. Hij spreekt regelmatig in heel Nederland, maar ook in andere Europese landen en Suriname.